Over Bas

Bas van der Laan

Opleiding

Bas van der LaanMijn naam is Bas van der Laan en ik ben inmiddels 12 jaar werkzaam als Fysiotherapeut. Voordat ik in 2002 met de opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht (HU) begon ben ik ruim 4 jaar werkzaam geweest als bedrijfs- en commercieel administrateur. In 2002 besloot ik een nieuwe uitdaging aan te gaan die past bij de interesses die ik altijd al had, namelijk gezondheid en bewegen. De opleiding tot en het beroep van Fysiotherapeut sloten hier perfect bij aan. In 2006 heb ik de opleiding Fysiotherapie (*) succesvol afgerond. Aangezien ik behoefte had aan meer diepgang en kennis m.b.t. complexe lichamelijke klachten en pathologie en over meer behandeltechnieken wilde beschikken, besloot ik in 2008 te starten met de opleiding Orthopedische Manuele Therapie (OMT) (*). Deze opleiding heb ik in 2011 afgerond. Vervolgens ben ik me gaan verdiepen in de Craniofaciale en Craniomandibulaire therapie (*). Deze therapie richt zich op fysiotherapie aan het hoofd (de schedel), de kaak, het aangezicht en de halsregio.

* voor toelichting van deze specialismen zie het kopje ‘Specialismen


Ik sta ingeschreven in zowel het BIG-register onder nummer 89066466804 (*)
als het CKR-register 301422 (**).


* BIG staat voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. Inschrijving in het BIG-register geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van de zorgverlener. Ingeschreven staan in het BIG-register houdt mede in dat die persoon een door de overheid erkende opleiding heeft genoten.

** Het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR)  is een register waarin fysiotherapeuten staan ingeschreven die voldoen aan de kwaliteitseisen zoals deze door het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie zijn opgesteld. Een van de kwaliteitseisen is o.a. verplichte bijscholing.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.