Manuele therapie

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie die gevolgd kan worden na het afronden van de algemene Fysiotherapie opleiding. Binnen de manuele therapie wordt de focus van het onderzoek en de behandeling van uw klachten in de eerste plaats gelegd op de gewrichten (artrogeen). Wanneer gewrichten niet vrij kunnen bewegen, kunnen bewegingen zelf ook niet correct worden uitgevoerd.

Ervaring

Als manueel therapeut heb ik veel extra kennis opgedaan op het gebied van vrijwel alle gewrichten in het menselijk lichaam en de ketens waarin meerdere gewrichten samenwerken om tot bepaalde bewegingen te komen. Het in ketens denken is de kracht van de manueel therapeut. Wanneer u pijn, stijfheid of beperkingen in uw gewrichten heeft, beschik ik als manueel therapeut over een diversiteit aan technieken om deze te verminderen of op te heffen. Uiteraard neemt een goede kennis van de spieren en structuren die een rol spelen bij de betreffende beweging een belangrijke plaats in binnen de manuele therapie.

Wervelkolom

De kern van veel lichamelijke klachten bevindt zich in de wervelkolom. De wervelkolom bestaat uit 26 gewrichten (7 halswervels, 12 borstwervels, 5 lendenwervels, het heiligbeen en het staartbeen) en is bij uitstek het gebied van de manueel therapeut. Vanuit de gehele wervelkolom ontspringen zenuwen, die elk een specifieke functie hebben in een bepaald gebied in het lichaam. Het kan zijn dat de oorzaak van uw klachten niet ligt in de gewrichten of spieren, maar in de aansturing vanuit de zenuwen. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een blokkade van een wervel, een inklemming of irritatie van een zenuw of een hernia kunt u zenuwklachten krijgen. Deze kunnen zich uiten in de vorm van pijn, een verminderd gevoel of tintelingen in een huidgebied of verlies van spierkracht.

Neem contact op met FysioPraktijk Bas >>

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.